RØDE Performer Kit

RØDE breidt zijn snelst groeiende categorie, de RØDELink Wireless range, uit met de introductie van de Performer Kit. Naast de populaire Filmmaker en Newsshooter Kits, brengt RØDE nu de Performer Kit uit; een hoge kwaliteit draadloze condensator microfoon (TX-M2) en een desktop receiver (RX-DESK).

De microfoon heeft een aan/uit-schakelaar en wordt gevoed door middel van twee AA-batterijen (niet meegeleverd) of een optioneel verkrijgbare LB1 accu. De microfoon kan daarnaast via via de micro-USB-aansluiting of een optioneel verkrijgbare dock opgeladen worden. De RX-Rack ontvanger is uitgerust met een XLR- en een lijn-uitgang en een OLED display waar op je instellingen zoals levels, batterijstatus en kanaalkeuze af te lezen zijn.

 

De TX-M2 is afgeleid van de geroemde RØDE M2 live condensator microfoon met een super-cardioide opname patroon om ongewenst geluid van de zij- en achterkant te voorkomen. De TX-M2 wordt gevoed door de meegeleverde accu, de LB-1. Met het gebruik van de LB-1 kan de microfoon tot tien uur achter elkaar gebruikt worden.

Doordat de producten van de RØDELink range allemaal gebruik maken van dezelfde technologie, kunnen alle RØDELink apparaten met elkaar gepaard worden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de transmitter van de Filmmaker Kit (TX-BELT) te verbinden met de nieuwe desktop receiver (RX-DESK) van de Performer Kit. Een ander voorbeeld; de draadloze microfoon (TX-M2) is ook te verbinden met de on-camera receiver van de Newsshooter Kit (RX-CAM).